tisdag 23 mars 2010

Vattenbad

Visst är det härligt att det mesta av snön har smält undan från Norrviken. Mindre roligt är att allt smältvatten från hela parken verkar ha samlats i min entrérabatt.

Placeringen på min rabattyta verkar vara en av de sämsta ur dräneringshänseende och jag vet att även Helen J i avgångsklassen hade översvämningsproblem på just samma yta förra året. Och då var det inte bara snösmältningen som förvandlade hennes rabatt till en vallgrav, utan även sommarens periodvis ymniga skyfall. Inte roligt och defenitivt inga bra förutsättningar för en odlingsyta. Undrar förresten hur det stackars päronträdet i min rabatt ska klara rotblötan.

Det trista i sammanhanget är att stora delar av Norrviken är ordentligt eftersatt och att den dåligt fungerade dräneringen är ett övergripande problem. På många ställen är gräsytorna som fuktiga tvättsvampar året om och många av fruktträden är så dränkta att rotsystemet med nöd och näppe lyckas hålla dem upprätta. Och eftersom det i dagsläget är oklart hur framtiden för Norrviken ser ut är det också osäkert om och när det kommer att finnas tillräckligt med resurser för att åtgärda problemen.

1 kommentar:

  1. Ojdå, det ser inte så kul ut precis:( Hoppas att det fixar till sig så att du kan odla det du tänkt dig. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera