onsdag 3 mars 2010

Trädgårdsmässa für alle (?)

I morgon startar trädgårdsmässan Skånsk Trädgård i Malmö och självklart har vår klass en egen utställarmonter där. Eller är det Norrviken som ställer ut? Eller Akademi Båstad? Ja, det beror nog på vem man frågar. Vår klass har hursomhelst fått i uppdrag att bemanna skolans monter och vi har blivit tilldelade ett detaljerat körschema där det står när var och en av oss ska vara på plats under de fyra dagarna som mässan pågår. Men om jag ska vara krass känns det som att Akademi Båstad utnyttjar oss för att marknadsföra sin skola på mässan.

En trädgårdsmästarutbildning som deltar i en trädgårdsmässa, det låter ju självklart! Vari består då problemet? Personligen är det skolans attityd gentemot oss studenter jag inte gillar. För det första har vi inte vare sig fått delta i planeringsarbetet eller utformandet av montern. Så sent som för tre veckor sedan fick vi för första gången information om mässans upplägg och sedan dess har vi varit ute på LIA. Den har vi nu tvingats avbryta för att arbeta en hel vecka med att i ordningställa och bemanna montern.

För det andra brottas jag personligen med dilemmat kring vems budbärare jag är. Jag ser mig själv som trädgårdsmästarstuderande vid Norrvikens Trädgårdar. Akademi Båstad ser mig som deras elev. Jag är stolt över att få utbilda mig i en av Sveriges vackraste parker och det är också Norrvikens varumärke jag vill förknippas med. Men det är Akademi Båstads logotyp och färger som genomsyrar hela mässmontern. Av Norrvikens Trädgårdar syns däremot inte ett spår. Nästan. För det är flera med mig i klassen som vill ha fram en tydligare koppling till Norrviken och vi kommer att göra vårt bästa för att det ska synas.

I löv Norrvikens Trädgårdar, så det så!

Någonting som däremot är positivt med mässan är att vår klass får möjlighet att tjäna lite pengar till höstens englandsresa. Under de två senaste dagarna har vi jobbat frenetiskt med att fixa ihop blommor, gjuta betongkrukor, baka kakor, fixa lotterier och flyers. Jag är oerhört imponerad över den samlade kreativitet som finns i vår klass och hur målmedvetet alla har jobbat med att göra något riktigt bra av mässan.

6 kommentarer:

 1. Ni resonerar precis som vi. När ska Akademi Båstad lyssna på oss elever?
  Ni har i alla fall fått lite tid på er att förbereda mässan - vi var tvungna att göra det under vår LIA.
  I vilket fall som helst är det roligt och givande att stå på mässan. Man kan både tjäna pengar till resan och knyta en massa kontakter, och det har åtminstone jag upptäckt hur värdefullt det är.
  Jag och några fler i vår klass åker ner på lördag och hälsar på er. Lycka till!
  /Helen

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om att ni borde ha fått vara med och planera mässan. Och självklart skall ni sätta upp skyltar med Norrvikens fina logga (mi lajk värry match...) Hoppas ni får ett fint mässutfall! H.

  SvaraRadera
 3. Camilla Wihlander3 mars 2010 20:18

  Jag är imponerad över ert engagemang och det fantastiska utbud ni skapat till mässan! Härliga vibrationer på Norrviken idag. Tror ni får roliga dagar - väl där!

  SvaraRadera
 4. Härligt Bianca. Det är skönt att se att även ni, precis som vår klass, lyckas uppbåda engagemang, glädje och vilja, trots alla motgångar. Ha det så kul på mässan och sälj många lökar.

  SvaraRadera
 5. Ojoj vilket dilemma ni hamnat i. Men kul att höra att ni är ett så sammansvetsat gäng som hjälps åt och är så kreativa. Då kanske vi syns på lördag ;) vi ska ner till mässan en del av oss HIH:are ( Hosta-Iris_Hemerocallis) och sedan till Lund för årsmöte. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Hoppas att ni som besöker mässan får en trevlig upplevelse. Jag kommer tyvärr inte att träffa er där, jag gjorde min dag idag (torsdag). Är fullständigt slut efter en lång, rolig, iskall (värmen hade lagt av där vår monter är) och mycket givande dag.
  /Bianca

  SvaraRadera