måndag 3 maj 2010

Första uppdraget - ett jobb som gav mersmak!

På trädgårdsmässan i Malmö tidigt i våras lanserade min klass ett koncept som vi kallar för Rent-a-student. I korthet går det ut på att vi erbjuder några timmars trädgårdsskötsel för en ringa peng. Pengarna går till vår gemensamma studieresa till England som vi ska göra i höst och på köpet får vi möjlighet att vara ute och praktisera våra kunskaper irl.

I torsdags var det så dags för mitt allra första trädgådsuppdrag. Och vilken pang-start det blev! Tillsammans med tre klasskamrater gav jag mig iväg med sekatören och andra handredskap i högsta hugg till en av trädgårdssveriges numera kanske mest inspirationsfyllda privatträdgård. Inte fy skam, eller hur?Vi rensade ogräs, kanstkar gräsmattan, klippte rosor och gödslade... Bland annat.


Vi hann med en hel del, men långt ifrån allt, på de få timmar vi var där. Men det var en magisk kväll, den varmaste hittills. Och trädgården är verkligen alldeles underbar, med terasserade avdelningar, skrymslen och vrår och sådär härligt översållad av blickfång vart man än vänder sig. En lisa för själen, helt enkelt.

Trädgårdens ägare var minst lika engagerad i arbetet som oss andra. Och där fastnade hon visst på bild. Det kanske är någon bloggvän som känner igen henne, hon där till höger?

Jovisst, det är Annika Christensen, med bloggen Naturliga Ting. Hon som tar alla de där stämningsfulla fotona som syns i både trädgådstidningar och -böcker. Och som nyligen har givit ut boken En lisa för själen tillsammans med Eva Robild. Och som snart ska få ett alldeles eget frimärke utgivet.


Med så många järn i elden är det inte undra på att hon har svårt att hinna med allt i den egna trädgården. Och vi är naturligtvis jätteglada för att vi kunde göra en liten insats.

På onsdag är det dags för nästa trädgårdsuppdrag, men då i en helt annan trädgård. Rent-a-student-patrullen gör sig redo!

4 kommentarer:

 1. Vad kul att få komma till en kändisträdgård:)) Vad roligt ni måste ha haft det, så många ivriga, glada och entusiastiska arbetare på en gång:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Tack skall ni ha det gjorde susen både i trägården och i mitt indre.
  Man måste inse att man kan inte klara av allt för då blir det inte En lisa för själen.
  Välkomna tillbaka jag är så nöjd
  Annika

  SvaraRadera
 3. Den trädgården känner jag väl - Annika är faktiskt orsaken till ett jag startade eget och både min första och bästa kund. Nu i vår har jag tyvärr inte hunnit med att jobba hos henne, så det är ju tur att ni finns. Kanske skulle jag hyra in er till min egen trädgård också? =)
  Eva och Annika kommer och föreläser om trädgårdsterapi för vår klass nu i veckan - det blir garanterat en av de bättre föreläsningarna i år! =)
  /Helen

  SvaraRadera
 4. Så roligt! Och vilken tur för Annika:-)

  SvaraRadera