torsdag 8 april 2010

Vårbruk och frösådder

Ett av våra stora projekt under våren och försommaren är att anlägga årets köksträdgård. Vi är åtta personer som tillsammans svarar för all planering och utförande. Vi har valt att bygga vidare på en del av de tankar som förra årets elever hade och fortsätter med den växtföljd som de påbörjade. Årets genomgående tema är kulturarvsväxter och så gott som samtliga ätliga grödor driver vi upp från noga utvalda kulturarvsfröer.

Vi har lagt ner en hel del tid för planering under vintern och idag var det äntligen dags att sätta igång det praktiska arbetet på allvar.
En del av köksträdgården som den ser ut idag. I förgrunden syns de fyra odlingsbäddarna där vi tillämpar växelbruk.

Nu är det hög tid att peta ner de första fröerna i jorden. Vi väljer att förkultivera de flesta grödorna och idag fyllde vi några brätten med olika sädeslag (vi ska ha ett minisädesfält mitt i köksträdgården), purjo- och piplök, spetskål mm.

2 kommentarer:

  1. Åh vad spännande det måste vara att äntligen få sätta igång med det praktiska arbetet:) Ser med förväntat fram emot hur det hela utvecklar sig. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Tack för dina mycket vänliga kommentarer på min blogg! Jag blev mycket glad och smickrad av att du dessutom vill följa min blogg:) Jag avundas dig verkligen som ska bli trädgårdsmästare. Det ska jag bli i mitt nästa liv, hade jag tänkt! I det här livet för jag nöja mig med att följa hur det går för dig och andra bloggare som utbildar er. Jag kan säkert lära mig mycket även av det;) Nu drar jag till Älvsjömässan, så ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera