onsdag 9 februari 2011

Vad händer med Norrvikens Trädgårdar i framtiden?


Ja, det är en fråga som diskuterats, tröskats och spekulerats kring ända sedan vi nåddes av beskedet att NTAB hade sagt upp avtalet med Stiftelsen Norrvikens Trädgårdar (ägaren) och inte längre skulle svara för driften av parken. Sedan i september 2010 lever Norrviken i något slags vakuum och det är inte längre någon som svarar för vare sig det upprätthållande skötselarbetet eller för den långsiktiga utvecklingen av parken.


Stiftelsen har sökt efter en ny arrendator under mycket lång tid och vi är många, väldigt många, som så innerligt hoppas att en hållbar och långsiktig lösning snart är i sikte. Parken håller på att förfalla och det krävs åtskilliga tiotals miljoner kronor för att återställa den i ett acceptabelt skick.Och kanske är lösningen inte långt borta! En liten, liten fågel viskade nämligen i mitt öra idag att stiftelsen sitter i förhandlingar med en seriös intressent och att ett avtal är nära förestående. I månadsskiftet februari/mars ska samarbetet offentliggöras och vi får veta vem det blir som kommer att rädda Norrvikens Trädgårdar från ett fullständigt förfall.

3 kommentarer:

 1. Låter ju verkligen hoppingivande:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Det enda man kan hoppas på är att det inte är för sent att rädda parken - och att den nya intressenten har massor med pengar....
  Håller tummarna för att det ska bli bra!
  /Helen

  SvaraRadera
 3. Jag önskar att Ulf Nordfjäll skulle ta över parken då skulle den bli finast i Sverige.

  Önskar kostar inget än så länge eller hur?
  Håller tummarna.
  Annika

  SvaraRadera