onsdag 26 januari 2011

Det kom ett mejl...

"Hej hej!
Sitter och avvecklar mig själv på jobbet och tänkte passa på att skriva några rader till dig och tacka. Jag har ivrigt läst din blogg senaste året och nu är jag snart på väg för kursstart till Enköping och trädgårdsmästarutbildning med ledarskapsinriktning. När jag oroat mig för framtiden och känt att jag måste övertala mig själv och min omgivning att jag är på rätt väg, så surfar jag in och läser om hur det går för dig.

Det är verkligen svårt att lämna en tjusig kommunikationskarriär. Men ibland måste man bara blunda och hoppa. Vill med dessa rader tacka dig för all inspiration och som förebild under en besvärlig tid, då jag funderade mycket över vad som känns meningsfullt i livet.

Hoppas att även jag med stolthet vågar kalla mig för trädgårdsmästare om två år. Tusen tack för all pepp och varmt lycka till i nya arbetslivet.

Med vänlig hälsning,
M"


Jag blev alldeles varm av dessa fina ord. Tack! Och tack alla okända och kända som lämnar små kommentarer kring mina inlägg, det värmer så. Och bara vetskapen om att ni är några stycken varje dag som kikar in för att se vad jag har skrivit gör mig motiverad att fortsätta.

Mitt ursprungliga syfte med bloggen var egentligen helt enkelt att dokumentera vissa nedslag under min utbildningstid för eget bruk. Tiden rusar ju på och detta har varit ett sätt för mig att stanna upp emellanåt och reflektera över den tid jag spenderar på Norrviken. Om mitt bloggande har givit någon en liten puff att faktiskt ta steget och söka in till någon av de trädgårdsmästarutbildningar som finns i landet är det ju helt fantastiskt.

9 kommentarer:

 1. Jag har också under åren fått ett flertal mail i den stilen, och också som kommentarer på bloggen. Visst känns det bra att ha gjort en insats utan ens ha varit medveten om det! =)
  Ha det bra
  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. Absolut! Och din blogg var definitivt en inspirationskälla för mig när jag stod i begrepp att söka. Tack Helen!

  SvaraRadera
 3. Wow! Vad härligt! Vilken go' människa som tog sig tid och ork att skriva också:) Varmt grattis till nya jobbet också!
  Kram,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Visst blir man glad!
  Jag tänker på dig ibland även om man inte kommenterar så ofta. Hoppas att du kan komma förbi och se min nya trägård till sommaren.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart majl att få:) Jag gläds verkligen med dig och önskar dig all lycka o framgång:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Så fint at mennesker tar seg tid til å oppmuntre på denne måten:)

  SvaraRadera
 7. Kul att du fått jobb på Nisses. Där är jag titt som tätt. Nisses är den enda plantskola i Bohuslän där jag lyckats hitta perenner som stått på min önskalista. Lycka till!
  trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Grattis till jobbet!
  Hittade din blogg eftersom jag såg en kommentar du gjort på en blogg jag var inne på och eftersom jag har ett barnbarn som heter Blanca så blev jag nyfiken på dig! Nu har jag tittat runt här på bloggen och blir ännu mer intresserad. Förstår att den utbildning du gått har varit av lite ojämn kvalitet men hoppas att det positiva ändå har övervägt. Undrar om du stött på någon riktigt bra bok om växtfysiologi, i så fall skulle jag bli glad om du kunde ge mig bibliografiska data om den. Är intresserad av ekologiskt växtskydd och behöver lära mig mer om hur växter fungerar ända ner på molekylnivå.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Åhå, ännu en kommunikatör som väljer att göra något annat. Vi börjar bli några stycken nu. Jag funderar ibland vad det kan bero på. Det finns förstås lika många svar på det som det finns före detta kommunikatörer men för mig handlade det mycket om att få göra något konkret, något som ger kraft istället för att ta. Att arbeta med kommunikation eller internkommunikation som jag gjorde i många år är kämpigt. Viktigt, men ingen riktigt förstår vikten av det. En massa arbete med värderingar, interntidningar, pressmeddelanden, ord som ingen eller ett fåtal läser. Med en trädgård är det annorlunda. Här är livet levande just nu. Jag ångrar inte mitt val. Pengar och karriär är inte det viktigaste. Det är livet här och nu som är det!

  SvaraRadera