fredag 7 januari 2011

Hjälp, jag har fått jobb!

(Läs: Jippie, jag fick drömjobbet!)

Två läsår går fort, oerhört fort. Allra helst när man befinner sig i ett ständigt trädgårdsrus, vilket är precis vad jag har gjort sedan jag fick mitt antagningsbesked den där dagen för ungefär ett och ett halvt år sedan. I dagarna påbörjade jag min fjärde och sista termin på utbildningen vid Norrvikens trädgårdar och den 13 maj tar jag min trädgårdsmästarexamen. Sedan är det alltså dags att börja mitt nya yrkesliv som trädgårdsmästare. "Tjohoo, vad roligt det ska bli!" tänker jag de allra flesta dagar. "Hjääälp, hur ska det gå?" undrar jag också emellanåt.

Inom trädgårdsbranschen finns det inte många kvalificerade jobb att söka och de få tjänster som utannonseras är oftast säsongsarbeten. Men branschen växer för varje år och potentialen finns där, det vet jag. Därför smygstartade jag mitt lilla enmansföretag redan i somras för att kunna satsa vidare på den verksamheten när skolan väl är slut. OM jag inte skulle ha ett "riktigt" jobb att gå till då, vill säga. För det står ju naturligtvis överst på min önskelista. Tanken på att hitta ett riktigt bra ställe där jag skulle få arbeta med det jag tycker är allra roligast, ett ställe där jag kan fortsätta att lära mig och utveckla de kunskaper jag har lagt grunden till genom min utbildning, har funnits där hela tiden. Men, som sagt, dessa jobb växer inte på träd och när det finns några att söka står det ofta många, kvalificerade personer på kö att söka.

Men hittills har jag nöjt mig med att sondera terrängen därute och tittat mig omkring efter potentiella jobb. Ännu har det inte dykt upp något som känts lockande att söka, utan jag har väntat och hoppats på att det där drömjobbet eventuellt skulle dyka upp så småningom. Och om det trots allt inte skulle dyka upp något sådant, ja då skulle jag ju satsa med full kraft på det egna företaget, Timotej Trädgård.


Så, om någon skulle fråga mig om vad jag helst av allt skulle vilja göra efter min examen skulle jag alltså utan tvekan svara: att arbeta med växter (såklart), gärna på ett ställe där jag får möjlighet att lära mig ännu mer och där jag får möta och hjälpa kunder. Jag skulle vilja kombinera försäljning med rådgivning, anläggning, plantering och design och.... tamejtusan, nu verkar det faktiskt som jag kan sluta dagdrömma. Jag har nämligen blivit erbjuden en anställning på Nisses Växter i Uddevalla och jobbet innefattar precis det jag just nämnde! Dessutom får jag möjlighet att knyta an arbetet till mitt tidigare yrkesliv inom kommunikation och marknadsföring.

Min anställning börjar samtidigt som utbildningens allra sista LIA-period äger rum och redan nu ska jag, parallellt med studierna, påbörja arbetet med att utveckla deras hemsida.

Och i ruset av detta roliga besked upprepar jag gärna budskapet som en tidigare elev på samma utbildning förmedlade: vikten av en bra prakikplats.

7 kommentarer:

 1. STORT GRATTIS! Förstår att du är lycklig!
  Tycker det låter helspännande och Nisses växter har jag faktiskt besökt en gång vid en genomresa...!
  Lycka till! Kram Ullis
  PS vi kommer att ta 'examen' nästan samtidigt, jag blir klar i början av juni... kämpar just nu febrilt med en D-Uppsats...
  så just nu tror jag att ditt plugg är roligare än mitt... ds

  SvaraRadera
 2. Grattis, sämre ställe kan man ju jobba på ;)
  Får hålla utkik eftre dig om jag lyckas ta mig dit i sommar. GRATTIS igen!!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Jag vet precis hur du känner dig nu - och jag hoppas att det blir lika lyckat för dig som det blivit för mig.
  Go for it, girl!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 4. Grattis vad kul för dig!
  Låter som ett bra ställe har aldrig varit där men jag skall till Uddevalla i sommar så jag kanske tittar förbi.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Tack vad gulliga ni är, det värmer verkligen!

  Nu hoppas jag bara att sista rycket i skolan går riktigt fort så att jag snart får börja mitt nya jobb.

  Kram till er alla!
  /Bianca

  SvaraRadera
 6. GRATTIS Bianca! Önskar dig all lycka till. Nisses växter brukar få besök av mig varje år, så då hoppas jag vi ses. Sen köper de ju en del perenner av oss på Djupedal.
  Kram,Carina (med häxkitteln)

  SvaraRadera