lördag 3 juli 2010

Mmm... Mandelmann!

Tänk er att starta dagen med att skörda grönsaker på en av Sveriges vackraste odlingsplatser. Daggen ligger fortfarande kvar och håller spenat, sallat och mangold riktigt friska och spänstiga. Tuppar gal på kapp och fåren bakom kullarna gör oss påminda om deras existens. Solen värmer ordentligt, trots att klockan inte är mer än sju.



Det är sommarlycka! Jag befinner mig hos Mandelmanns på Österlen, där jag skall praktisera under fyra veckor i sommar.

Lök, vitlök, pumpa, sallat,svartrot, dill och ett otal andra grönsaker har såtts och planterats i vackra rader där inte bara de praktiska aspekterna har fått styra. Här samsas nyttoväxterna med solrosor, rosenskäror och andra blommor. Sallat i olika färger vävs ihop till en vacker matta som breder ut sig över fälten, just därför att det är så vackert.



Familjen Mandelmanns konstnärliga ådra är påtaglig och tillsammans med en äkta odlarglädje har de skapat en alldeles underbar oas på gården Djupadal i Österlen.



Ullen är både dekorativ och håller ogräset i schack. Dessutom hjälper den till att behålla fukten i marken. Visst är det vackert med pionvallmo, kål och purjolök i böljande rader?

Full Mandelmannastyrka inför helgens sommarpremiär med café och butik. Marie längst till vänster och Gustav till höger

Efter en vecka på gården känner jag att det här kommer att bli en fin sommar. En riktigt bra sådan!

2 kommentarer:

  1. Åh vilken drömpraktikplats du fått;) Skulle tycka att det var trevligt att hälsa på hos Mandelmanns någon gång. Ha det så härligt i solen och värmen/Monne

    SvaraRadera
  2. Bara en sådan underbar plats det verkar vara. Måste bara dit någongång. Sitter klistrad framför Tv när det är dags för Mandelmanns. Kram från Maria

    SvaraRadera